Prajitura colorata cu multa crema si blat pufos

Azi vă prezentăm o reţetă de prăjitură, care e în mai multe culori, e delicioasă şi arată senzaţional.

INGREDIENTE PENTRU 4 FOI:

-2 ouă

-200 g zahăr

-150 g ulei

-200 ml lapte

-25 g cacao

-1 lingură oţet

-1 linguriţă bicarbonat de sodiu

-1 plic de praf de copt

-4 ml esenţă de vanilie

-4 ml esenţă de rom

-700 – 750 g făină

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ:

-4 ouă

-150 g zahăr

-1,5 l lapte

-250 g făină

-200 g ciocolată

-250 g unt

-Un praf de sare

-4 ml esenţă de rom

MOD DE PREPARARE

Prepararea foilor:

amestecăm ouăle cu zahărul şi cu un praf de sare, până se topeşte zahărul, apoi adăugăm laptele, uleiul, bicarbonatul de sodiu amestecat cu oţetul, şi 100 g făină, în care punem şi praful de copt.

Amestecăm totul bine, apoi împărţim în 2 părţi egale. Într-una din părţi punem esenţa de vanilie şi aproximativ 350 g făină, iar în cealaltă parte punem esenţa de rom, cacaoua şi 300 g făină.

Frământăm separat ambele părţi şi lăsăm 15 minute să se odihnească ambele aluaturi. Împărţim în două ambele aluaturi şi întindem câte 2 foi albe şi 2 foi maro. Foile le coacem una câte una, pe spatele unei tăvi de 23 x 36 cm, timp de 3 – 4 minute, la 180 de grade.

Citeste continuarea AICI.

viewscnt

Pentru tine

Parteneri